Patronen Paradijs (NL)

Maak prachtige mixed-media collages!

   Watch video

VANDAAG BEGINNEN (of wanneer jij wilt)
LEER IN JE EIGEN TEMPO
ALTIJD TOEGANG

Patronen zijn overal!

In deze meer dan 3 uur durende videocursus neem ik je mee in de wereld van patronen. Het ontwerpen van je eigen patronen is een heerlijk werkje. Je hoeft niet na te denken, het kan zelfs een meditatieve uitwerking hebben. Kom je niet op gang? Tijdens deze cursus help ik je om geïnspireerd te raken door dingen uit je directe omgeving. Je hoeft dus niet de deur uit om op ideeën te komen, dat mag natuurlijk altijd!

Bekijk gratis mijn eerste les verder op deze pagina (bij Course Curriculum) en het promotiefimpje om een idee te krijgen wat je kunt verwachten.

Prijs: € 95,-


"De online workshop Patronenparadijs is een aanrader! Zelf ben ik enorm enthousiast over de duidelijke uitleg en video's van Marloes hoe je je eigen patronenparadijs (alleen al van de naam word je blij) laat ontstaan. Heb je de workshop eenmaal aangekocht, dan kun je deze ALTIJD weer terugkijken. Zowel voor de beginner als de ervaren kunstenaar een absoluut aantrekkelijke workshop met bijzonder mooie resultaten."

- Sonja, cursist 'Patronenparadijs'


Your Instructor


Marloes Bloedjes (Luz)
Marloes Bloedjes (Luz)

Marloes Bloedjes (Luz) is beeldend kunstenaar, woonachtig in Heemskerk (Noord-Holland). Ze maakt kleurige, abstracte schilderijen en mixed-media werken. Ze houdt van lange wandelingen en de natuur. Weer thuis mengt ze haar uit de wandeling meegenomen waarneming samen met haar innerlijke wereld. Dat is waar de magie ontstaat!

Naast haar werk als kunstenaar geeft ze les en workshops aan volwassenen en kinderen in haar atelier Toverzicht. Sinds 2018 ontwikkelt ze samen met haar vriend, foto/videograaf Anthony Verolme online cursussen.Stap voor stap

In de videolessen leg ik je uit wat hét grote geheim is van een gebalanceerd, abstract schilderij maken. Je legt al een goede basis door zorgvuldig je kleurenpalet uit te kiezen, die je voor je achtergrond gebruikt. Daarna ga je aan de slag met je patronen tekenen op stukjes papier. Als je er genoeg ontworpen hebt, ga je bekijken wat de rode draad van je schilderij wordt. Stap voor stap ga je aan de slag met je collage, waarbij je je steeds afvraagt: moet er nog iets bij of is het te veel? Wanneer het antwoord op deze vragen allebei 'nee' is, dan is je werk af!


Mixed-media technieken

Het leuke van mixed-media of gemengde technieken is dat je helemaal niet zoveel nodig hebt. Een doek en acrylverf dus en papier om je eigen patronen op te tekenen. En verder mag je het helemaal zelf weten wat je er nog meer aan toe kunt voegen. Denk aan stofjes, draden, gedroogde bloemblaadjes, theezakjes of zelfs stukjes keukenrol. Net wat je 'toevallig' tegenkomt en wat past bij jouw werk. Je kunt heel veel materiaal gebruiken, maar je hebt dus niet heel veel nodig om deze workshop te kunnen doen.

Voor iedereen

Je kunt met deze cursus meedoen als je al een tijdje schildert, maar ook als je nog helemaal geen ervaring hebt. De cursus nodigt uit tot spelen en vooral plezier hebben in het proces, in plaats van een perfect eindresultaat afleveren. Al is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Deze cursus is een onderdeel van een serie die bestaat uit 3 mixed-media cursussen. Er zijn ook nog Mixed Media 'Fantasie Bloemen'. en Mixed Media Engelen. Wil je ze allemaal volgen, dan kun je in één keer de 'Mixed-Media Bundel' aanschaffen. Ook is er een kortere tekencursus 'Plezier met Patronen Tekenen'. Voor deze cursus heb je geen acrylverf nodig. Bekijk ook onze Engelstalige cursussen!


Enthousiast geworden na het bekijken van de introductievideo, ben ik begonnen met de lessen in de cursus Patronenparadijs. Marloes legt de verschillende stappen goed uit, laat zien hoe ze werkt en geeft ook tussendoor tips. Waar je bijvoorbeeld inspiratie kunt opdoen voor patronen, welk materiaal je het beste kunt gebruiken, etc. Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt, het is heerlijk om te doen en ik kom helemaal uit mijn hoofd. Ik hoop dat je mijn schilderijen mooi vindt!

- Angelique, cursist 'Patronenparadijs'

Bekijk hier nog eens een kort overzicht


De cursus is inclusief:

  • meer dan 3 uur aan videolessen waarin ik je laat zien hoe ik mijn patronen ontwerp. Je ziet me werken aan 2 doeken, die ik stap voor stap uitwerk tot een gebalanceerd geheel, gebruik makend van gemengde technieken;
  • een werkboek om te downloaden en/of uit te printen, waarin je aantekeningen kunt maken, oefeningen vindt die je kunnen inspireren en ruimte om je eigen patronen te maken;
  • toegang tot de besloten Facebookgroep 'Luz Artworks' waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
  • onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
  • de mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon met een speciale app. Dus ook op vakantie kun je de cursus volgen!


Je leert in deze cursus...

  • diverse patronen te ontwerpen en hierin je eigen stijl te vinden;
  • hoe je een gebalanceerd kleurenpalet kiest voor je doeken;
  • achtergronden te maken met de roller en acrylverf;
  • alle geheimen van stapsgewijs een samenhangend collegewerk te maken met mixed media technieken.

Frequently Asked Questions


Wanneer begint en eindigt de cursus?
Wat jij wilt! Je kunt direct na aankoop aan de slag. Je kunt de cursus in jouw tempo volgen, op jouw gekozen tijdstip... en daarna kun je hem zo vaak bekijken als je wilt!
Hoe lang kan ik gebruik maken van de cursus?
Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal!
Heb ik alle materialen uit de materialenlijst nodig?
De materialenlijst is ingedeeld in wat je minimaal nodig hebt om deze cursus te kunnen volgen. Zo heb je in ieder geval een ondergrond nodig, dus iets om op te werken. Dat kan een doek zijn, maar als je dit niet hebt kun je ook op een stevig stuk papier werken of zelfs op hout. Daarnaast heb je acrylverf nodig en wat spullen om je patronen mee te ontwerpen, zoals markers, stiften en/of pennen. Verder is het aan jou wat je allemaal gebruikt uit de aanvullende lijst. Het voordeel van mixed-media technieken is dat je met heel weinig materiaal heel veel kunt maken.
Is het een vereiste om snel internet te hebben?
Je hebt internet nodig om de video's te kunnen streamen. Als je de app of tablet gebruikt, kun je de lessen van tevoren downloaden, zodat je ze ook offline kunt bekijken.
Voor welk niveau is deze cursus geschikt?
Deze cursus is zowel toegankelijk voor beginnende schilders als voor gevorderden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, er worden veel verschillende technieken aangeboden zodat er voor ieder wel iets nieuws te ervaren valt. Het openstaan voor iets nieuws en het enthousiasme om iets te leren is belangrijker dan het niveau dat je hebt.
Kan ik in contact komen met andere cursisten?
Ja! Iedereen kan reageren op de lessen. Daarnaast nodig ik je van harte uit deel te nemen aan de Luz Artworks besloten groep op Facebook. Hierin vind je alle cursisten die een van mijn online lessen gevolgd hebben. Je kunt je resultaten delen, om tips vragen en waardevolle feedback geven en/of ontvangen.
Ik heb geen creditcard, kan ik betalen met iDeal?
Op dit cursusplatform kun je momenteel alleen met een creditcard betalen. Wanneer je liever met iDeal wilt betalen, koop deze cursus dan op mijn eigen website https://toverzicht.nl/shop/online-cursussen/online-cursus-mixed-media-patronenparadijs/​ . Ik stuur je dan direct jouw persoonlijke toegangscode plus duidelijke instructies toe.
Hoe verloopt de inschrijvingsprocuedure?
Inschrijven is gemakkelijk en snel! Als je al bekend bent met online afrekenen, klik je op een van de bruinde knoppen op deze pagina en ga je verder met afrekenen. De klas opent zich voor je in 2 minuten! Als je vrij nieuw bent in online bestellen, lees dan de informatie onderaan de cursuspagina over het inschrijven en betalen voor de cursus en wat je dan kunt verwachten. Binnen een paar minuten ben je onderweg! In het (zeldzame) geval dat je misschien wat hulp nodig hebt, wees dan niet verlegen en stuur me een e-mail op [email protected] en ik zal je persoonlijk door het proces begeleiden. Een eenvoudig 'Help Me Inschrijven' in het onderwerp van je e-mail is voldoende. Als je geen creditcard hebt en met iDeal wilt betalen, kijk dan in de vorige vraag hoe je dit kunt doen, het gaat bijna net zo snel!

"De Engelstalige workshop 'Trees in the Light' is echt ongelofelijk mooi en inspirerend! Ik heb zoveel geleerd en heel veel plezier gehad om zelf te experimenteren. De uitleg is geweldig en helder. Marloes is mijn held! Groet en voor iedereen: veel schilderplezier!"

- Marion, deelnemer aan online cursus'Trees in the Light'

"Een tijdje geleden deed ik mee aan de workshop 'Mixed Media Flowers'. Ik had Marloes een keer aan het werk gezien bij Ida Bakker en vond het mooi hoe zij volledig op haar gevoel, kleuren, stoffen, verf, takjes, draadjes bij elkaar zocht en dat op een paneel samenbracht en daar een mooie afbeelding van maakte. Ik wilde dat ook eens ervaren, dus deed ik mee aan de workshop. Na een goede uitleg van Marloes vond ik het toch spannend om eraan te beginnen, maar je moet gewoon iets gaan proberen. En dat lukte, ervaren welke kleuren, vormen en materialen jij mooi vindt en dat samenvoegen. Dan zie je op een gegeven moment zomaar een leuk voorjaarsveldje met bloemen ontstaan en voel je een trots gevoel bij het eindresultaat."

- Ingrid, deelnemer van de cursus 'Mixed-media bloemen in het atelier

Inschrijven gaat gemakkelijk en snel!

Zodra je hebt besloten mijn cursus te kopen (klik op Doe mee), word je doorverwezen naar de betaalpagina op mijn Nederlandstalige website www.toverzicht.nl. Zodra jouw betaling is verwerkt ga ik aan de slag om jouw account aan te maken in de lesomgeving. Je zult vervolgens een e-mail van mij ontvangen met persoonlijke instructies. Heb je daarna nog vragen, e-mail mij dan gerust, of start een chat op Facebook.

Veel plezier met je cursus!

Liefs, Marloes